Ny dokumentar fra Kulturskolen sætter fokus på nedlukningen

Profilbillede
dato

Der kan godt komme mange gode ting af den nedlukning, som har ramt landet i 2020 og 2021. Én af de ting er en ny dokumentar lavet af elever fra Kulturskolen i Skanderborg. De har filmet og produceret en dokumentar omkring corona-nedlukningen og det afsavn samt behov for kultur, der fulgte med. Dokumentaren har fået titlen: “Da kulturen forsvandt.”

I foråret i Skanderborg er Kulturskolen normalt igang med en at være vært for en kæmpe teaterkoncert, men corona pandemien har i både 2020 og 2021 spændt ben for disse festligheder. Derfor har eleverne fra skolen tænkt ud af boksen og kastet sig over en ny og utraditionel udfordring - nemlig en dokumentarfilm.

Dokumentarfilminstruktør Mikkel Keldorf har undervist eleverne i dokumentarfilm, fortælleteknik og kamerabrug, så de selv har kunnet dokumentere deres op- og nedture i en corona-hverdag.

Sildeløbene med dokumentaren har man også produceret særskilte film omkring de forskellige linjer på Kulturskolen. Det skal forhåbentlig øge fokus på de kunstneriske kvaliteter i hverdagen. På skolen kan man have 3 forskellige linjer, musik, dans og drama. Optagelserne af linjerne er blevet lavet fra januar til juni 2021, da landet var lukket massivt ned

Vi er med til at skrive Danmarkshistorie 

I dokumentaren kan man høre de unge, der selv fortæller deres historie gennem små film og interviews, som de selv har optaget. Her kan man høre, hvilke tanker de gør sig, hvilke ønsker de har, hvad de savner, hvad kultur og samvær betyder og hvordan de mærker uvisheden og usikkerheden på egen krop.

“Filmen har dokumentere en vild og underlig periode i Danmarkshistorien set med de unges øjne. Den giver et indblik i, hvordan det har været at undvære samværet omkring musik, teater og dans,” fortæller Julie Heebøll, som er leder af Kulturskolen i Skanderborg.

Dokumentarfilmen fra eleverne på Kulturskolen varer ca. 27 minutter.

Se 'Da kulturen forsvandt' her.

Kilde: Redaktionen