31 hunde skal til optagelsesprøve på plejecenter Kildegården i Skanderborg for at blive en del af TrygFonden Besøgshunde

Foto: TrygFonden.
dato

Det er til stor glæde for beboere på plejeboliger i hele landet, når mere end 700 besøgshundeteams fra TrygFonden hvert år rykker ud med god energi og logrende haler. Og nu får nye hunde og deres ejere muligheden for at blive en del af TrygFondens besøgshundekorps.  

TrygFonden afholder nemlig optagelsesprøve på Plejecenter Kildegården i Skanderborg torsdag den 29. februar. Her får 31 hunde og deres ejere mulighed for at blive godkendt som besøgshundeteam.  

Hos TrygFonden ser de frem til at få endnu flere dedikerede frivillige og deres hunde med i ordningen, der hvert år gør en stor forskel for både beboere og personale på plejehjem og i plejeboliger i hele landet. 

”Hunde har en helt særlig evne til at skabe kontakt på en måde, som mennesker ikke altid kan. Undersøgelser blandt vores besøgshundeteams og besøgskoordinatorer på plejecentrene viser, at hundene vækker minder, åbner døren til fortiden og skaber et samtalerum.”

”Og det gavner ikke alene beboerne, men også personalet i deres arbejde. Derfor glæder vi os til at kunne byde endnu flere besøgshundeteams velkomne,” siger Galina Plesner, der er projektchef i TrygFonden.  

Klædt godt på til opgaven   
For at TrygFonden sikrer sig, at hundene trives med besøgsarbejdet, skal de interesserede hundeteams først godkendes til en optagelsesprøve. Her skal hundene igennem en sundhedsundersøgelse og adfærdstest, ligesom deres ejere skal til en samtale med personalet fra TrygFonden, så de er klædt på til at være frivillige.  

Fakta om TrygFonden Besøgshunde   

  • TrygFonden Besøgshunde er et korps af knap 700 besøgshunde og deres frivillige ejere, som besøger beboere på plejehjem og andre plejeboliger i Danmark.    
  • TrygFondens besøgshunde brugte i 2023 i alt mere end 30.000 timer på at besøge beboerne på landets plejecentre og -boliger.   
  • TrygFonden Besøgshunde har eksisteret siden 2010.    
  • TrygFonden afholder optagelsesprøver over hele landet i 2024. I uge 9 afholdes der optagelsesprøver i Hjørring, Thisted og Skanderborg.  
Kilde: TrygFonden Besøgshunde
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.