Den nye Aarhus-Silkeborg jernbaneforbindelse skaber problemer

Profilbillede
dato

Den nye jernbaneforbindelse mellem Aarhus og Silkeborg danner bekymringer for unge og studerende, der pendler til Skanderborg. Her er det specielt borgerne i Ry der kommer til at få svært ved at komme til Skanderborg.

Den eksisterende togrute mellem Aarhus og Silkeborg har stop i både Skanderborg og Ry, men disse stop kommer ikke længere til at eksistere efter den nye jernbaneforbindelse er blevet opført. Dette har skabt bekymringer for alle dem, som normalt pendler fra bl.a. Ry til deres uddannelse i Skanderborg.

Den nye jernbaneforbindelse vil halvere rejsetiden mellem Aarhus og Silkeborg, men det bliver på bekostning af nogle af de stoppesteder den nuværende rute har. Gymnasieeleven Ida Eiby blev spurgt ind til planen om den nye jernbaneforbindelse og svarede følgende:

”Det er lidt problematisk, for der er mange unge, der tager toget op til gymnasiet især om morgenen. Det gør jeg selv, og jeg har ret mange venner, der også bor i Ry, der bruger det til at komme i skolen om morgenen.”

Der er altså både bekymringer for at det kommer til at tage væsentligt længere tid at komme i skole, men også at det bliver meget sværere at mødes med venner, der bor i Skanderborg.

Kilde: Redaktionen