Døgnrapporten i Skanderborg: lørdag den 9. oktober

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Skanderborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i grundlovsforhør.
Lørdag kl. 04:14 blev en 41-årig taxichauffør udsat for vold ved busterminalen på Dytmærsken i Randers. Gerningsmanden var en kunde, der ikke ønskede at betale for en kortere tur, og som efterfølgende gik fra stedet. Kort efter kom han dog tilbage, men i stedet for at betale tildelte han chaufføren nogle knytnæveslag i ansigtet via den åbne siderude hos chaufføren. Chaufføren ringede til politiet, som kort efter fik anholdt den aggressive mand. Der er tale om en kun 17-årig ung mand fra Randers, og trods sin unge alder var han prøveløsladt for ligeartet kriminalitet, og bliver derfor fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Randers. Tidspunktet tilgår senere.  

Vold:

Lørdag kl. 01:15 blev politiet tilkaldt PV Cocktailbar i Rosensgade i Aarhus, hvor en 21-årig mand fra Skanderborg kort forinden var blevet bedt om at forlade stedet. I forbindelse med bortvisningen, blev den 21-årige aggressiv og slog ud mod dørmanden. Han blev derfor tilbageholdt af dørmændene på stedet indtil politiet ankom, men nåede i den forbindelse at bide den ene dørmand i armen. Den unge mand blev anholdt og indbragt til politigården i Aarhus, hvor han er blev sigtet for vold. Han er blevet løsladt efter endt sagsbehandling. 

Groft hærværk:
Lørdag kl. 01:20 ringede en anmelder til Østjyllands politi fra Landskronagade i Aarhus, hvor han observerede en ung mand, der hoppede på hans bil, så forruden knustes. Umiddelbart efter undløb gerningsmanden fra stedet. Et andet køretøj ved siden af, havde ligeledes fået knust forruden. Vores patruljer kom til stedet og kunne konstatere, at der i alt var 7 personbiler, som havde været udsat for hærværk i Landskronagade og på en parkeringsplads på Rytterknægten. En af vores hundepatruljer fandt et frisk spor, og hundens skarpe næse ledte os direkte hen til et kolonihavehus i nærheden, hvor vi traf en person med flere skader på hænder og ben. Videre fandt vi andre indikationer på, at vi havde fat i den rigtige gerningsmand, hvorfor han blev anholdt og indbragt til Aarhus politigård. Den anholdte er en 24-årig mand fra Aarhus, som var meget påvirket af narkotiske stoffer. 

Ordensbekendtgørelsen:
Lørdag kl. 00:40 blev en 41-årig mand fra Odder og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han optrådte aggressivt over for en dørmand og politiet på stedet – blandt andet at råbe "fuck jer" og lignende, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Han blev derfor anholdt, men modsatte sig, og blev tilsvarende sigtet for dette. Han blev indbragt til politigården i Aarhus, hvorfra han løslades efter endt afrusning og sagsbehandling.

Lørdag kl. 01:55 blev en 19-årig ung mand fra Randers sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han i Burchesgade i Randers gentagende gange forstyrrede politiets arbejde og ikke efterkom formaninger om forlade stedet. Videre fremkom den unge mand med diverse og meget grove seksuelle tilråb direkte henvendt til en kvindelig politiassistent.  Den unge mand blev anholdt og indbragt til politigården i Randers. Han er løsladt efter endt sagsbehandling.

Lørdag kl. 02:30 blev en 29- årig mand fra Aarhus anholdt på Åboulevarden og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han optrådte højtråbende og aggressivt for sine omgivelser og desuden indledte sig i slagsmål med dørmændene ved restauration LouLou. Han blev anholdt og indbragt til politigården, hvor han vil blive afhørt efter afrusning og dernæst løsladt. 

Lørdag kl. 06:57 blev en højtråbende 24-årig ung mand fra Aarhus anholdt i Storegade i Grenaa, da han efter gentagne opfordringer ikke ønskede at dæmpe sig og forlade stedet. Han blev derfor anholdt og kørt ind til politigården i Aarhus, hvor han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han bliver løsladt efter endt sagsbehandlet. 

Lørdag kl. 07:49 forsøgte en 23-årig mand fra Aarhus, at tage ophold i sin egen opgang i Helgenæsgade. Han var dog så højrøstet over en længere periode, at politiet blev tilkaldt. Ved politiets ankomst fremstod den 23-årige meget beruset. Han havde en meget provokerende adfærd over for patruljen og ville ikke efterkomme gentagne anmodninger om at gå ind i sin egen lejlighed og dæmpe sig. Den 23-årige efter patruljen ud på gaden og råbte til patruljen "Shut the fuck up" og "You're racists!", og patruljen måtte til sidste anholde manden, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev indbragt til politigården i Aarhus, hvor han blev indsat i detentionen. Han bliver løsladt, når han er afruset og afhørt.  

Færdsel:
Fredag kl. 19.31 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Thorvaldsensgade i Aarhus C. 

Indbrud:
Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Miltonsvej i Højbjerg begået fredag d. 8/10 mellem kl. 15.30 og kl. 17.10.
På Rosenvangs Allé i Højbjerg begået mellem torsdag d. 7/10 kl. 18.00 og fredag d. 8/10 kl.18.50.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler