Første spadestik til ny skole i Hørning er taget

Profilbillede
dato

Så kom dagen, det første spadestik er blevet taget og byggeriet af den nye skole og daginstitutions i Hørning kan gå i gang. Der vil være plads til ca. 1.000 elever, når skolen står færdig.

Byggeriet finder til i den sydlige del af Hørning omkring Blegindvej og Herredsvejen, hvis man er kendt i området. Her står Skanderborg Kommune for byggeriet.

Et projekt i etaper

Man har valgt at inddele byggeprojektet i forskellige etaper. Det betyder, at den første etape vil omfatte 0.-3. klasse. I denne etape kan man også se frem til en idrætshal og en multisal samt en integreret dagsinstitution fra 0-6 årige med plads til ca. 130 børn. Den første etape forventes klar i sommeren 2023 og har et budget på knap 144 mio. kr. 

I den anden etape af byggeriet vil man bygge 4.-9. klasse samt de resterende fællesfaciliteter som kantine, produktionskøkken og kulturfaciliteter. Skolen skal også have en veludbygget udeafdeling. Man forventer, at anden etape står færdig i 2026.

Skolen bliver på fire spor og skal rumme ca. 1000 elever, når anden etape er fuldført. 

Den nye skole i Hørning bliver – sammen med Mølleskolen i Ry – den største skole i Skanderborg Kommune og en af de større skoler i landet. 

Markeringen af byggestart på den nye skole og daginstitution fandt sted 1. november kl. 10. Bakkeskolen og Hørning Dagtilbud er værter for arrangementet. 

Det første spadestik blev taget i fællesskab af borgmester Frands Fischer, et barn fra skolen samt et barn fra dagtilbuddet. 

Se mere om den nye skole og daginstitution i Hørning lige her

Kilde: Redaktionen