Carlsberg er kendt for sin øl, men bag kulisserne arbejder deres forskningslaboratorium på meget mere end blot brygning. Foredraget på Virring Skole vil give deltagerne indsigt i den videnskab, der ligger til grund for produktionen af øl og udviklingen af klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante planterUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund præsentere laboratoriets arbejde med forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også forklare, hvordan maltning af byg kan skabe forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.
En anden spændende del af foredraget omhandler udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smagsprøver og streamingSom en del af foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Virring Skole, Skoletoften 11, 8660 Skanderborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
For mere information om serien, besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her