I disse år er mange dyre-, plante- og svampearter i massiv tilbagegang eller allerede uddøde, både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte denne nedgang, og hvad er årsagerne? Aftenens foredrag vil give dig indsigt i naturens spilleregler og hvordan vi kan hjælpe de truede arter.
Foredragsholdere og emnerTre eksperter vil præsentere deres forskning og viden om emnet:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til vores dybe forhistorie til en tid, hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr som huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide dig gennem det historiske landskab, der var domineret af blomster- og insektrige enge og overdrev med bredkronede træer, og gennem 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fortælle om nutidens biodiversitetsudfordringer og de mange naturforbedrende projekter, der allerede er igangsat eller planlagt i Danmark.
Ved at forstå naturens økosystemer kan vi bedre hjælpe de truede arter. Foredraget vil give dig en dybere forståelse af, hvordan vi kan skabe bedre forhold for den vilde natur i Danmark.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. Hvis du vil modtage bonusmateriale og få information om kommende foredrag, kan du følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Mesing Forsamlingshus, Foerlev Møllevej 53, 8660 Skanderborg
Entré: Fri entré
Arrangør: Mesing Borgerforening og Mesing Forsamlingshus
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her