Kom til barselsakademi i Skanderborg omkring klimaet

Profilbillede

For alle de nybagte mødre i Skanderborg omegn er der netop kommet gode nyheder. Nu kan du nemlig samles med andre mænd og kvinder på barsel til spændende oplæg

Men hvad er Barselsakademiet egentlig? Her tilbydes der inspirerende foredrag og samvær for forældre, som er på barsel. Mange af oplæggene vil handle om babyer og livet som børnefamilie. Dog vil du også blive mødt af oplæg, som kan handle om alt muligt andet uden for barselsboblen. Derudover, så indbyder arrangørerne altid til spørgsmål, samtale og debat om oplæggets eller aktuelle emner. Undervejs vil der også være indlagte pauser, hvor du kan møde de andre forældre, få en kop kaffe og snuppe en forfriskning. 

Efterårssæsonen for 2021 er allerede begyndt, men det er slet ikke for sent at være med. Akademiet løber over i alt seks onsdage fordelt på oktober, november og december. Det koster 95 kr. pr. gang at deltage i foredraget, men ellers så er kaffe og forfriskninger inkluderet.

Gør dig klar til en snak om klimaet

Onsdag den 10. november kan du opleve “Et år for klimaet” ved Pia Lund Nielsen. Pia Lund Nielsen har en helt almindelig familie og bor i et helt almindeligt hus, men hun er ualmindeligt bevidst om klimakrisen. Derfor har hun besluttet sig for at finde ud af, hvordan familien sammen kunne reducere deres CO2 forbrug mest mulig ved blot at ændre nogle få ting i hverdagen. 

Eksperimentet startede for Pia og hendes familie i 2019. De besluttede sig for at indføre et nyt grønt tiltag hver måned og så videreføre det i resten af året. I foredraget opsummerer Pia hvilke tiltag, der var effektive - og hvilke der måske krævede mere tid og energi end de sparede. Derudover tilføjer Pia, hvad der var særligt udfordrende ved eksperimentet, og hvad det har betyder for hende og hendes familie den dag i dag. Hun håber at kunne inspirere til med enkle midler at sænke en families CO2 aftryk. 

Din baby er mere end velkommen under hele arrangementet. Kulturhuset har frivillige ‘bedstemødre’, som er klar til at tage sig kærligt af dine små.

I efterårssæsonen vil du kunne møde følgende oplæg og oplægsholdere.

6/10 Simpel syning og iværksætterliv v. Stine Højland

27/10 Kend din Ole Lund Kirkegaard v. Uffe Høj og Peter Overgaard

10/11 Et år for klimaet v. Pia Lund Nielsen

17/11 Den digitale sut v. Mona Blicher

24/11 Fra hamsterhjul til lykkehjul v. Carina Bahne

1/12 Opdrager vi til ligestilling v. Cecilie Nørgaard

Kilde: Redaktionen