LÆGERNE FLYTTER TIL SKANDERBORG - Kom til gratis foredrag tirsdag d. 30. maj!

Foto: GSK Skanderborg . Gratis foredrag tirsdag d. 30 maj
Profilbillede
dato

– foredrag med TV-læge og forfatter Charlotte Bøving og læge, ph.d. og forsker Sigrún Schmidt.

Kom til gratis foredrag tirsdag den 30. maj 2023 og hør Charlotte Bøving og Sigrún Schmidt fortælle om sundhed og livsstil, og bliv klogere på den smertefulde sygdom helvedesild, der rammer op til 1 ud af 4 danskere.

Der er meget, du selv kan gøre for at passe godt på dig selv og forebygge sygdom. Charlotte Bøving har som TV-læge, praktiserende læge, foredragsholder og forfatter opbygget en solid viden om danskernes sundhed og har på egen krop mærket vigtigheden af en sund livsstil, da hun selv var igennem et alvorligt sygdomsforløb. Charlotte vil dele ud af sin viden og erfaringer og komme med gode råd til, hvordan man kan forbedre sin sundhed i hverdagen og forebygge nogle af de sygdomme, man er i højere risiko for at få, når man bliver ældre. Charlotte vil derudover invitere en patient på scenen, der gennem en længere periode har været plaget af sygdommen helvedesild.

Én af de sygdomme, man er i øget risiko for at blive ramt af, når man passerer 50 år, er nemlig helvedesild. En smertefuld virus, som læge, ph.d. og forsker Sigrún A. J. Schmidt har forsket meget i, bl.a. gennem et større ph.d.-studie. Op til en ud af fire danskere rammes af helvedesild, og faktorer som alder, sygdom og svækket immunforsvar er med til at øge risikoen for at blive ramt. Dét og meget mere kan du blive klogere på i Sigrún Schmidts oplæg om helvedesild.

En undersøgelse viser, at de færreste kender til risikoen for at udvikle helvedesild. Undersøgelsen, som er foretaget af YouGov på vegne af lægemiddelvirksomheden GSK*, viser, at næsten halvdelen (45 %) af dem, der kender til helvedesild, ikke ved, at risikoen for at blive ramt af sygdommen stiger med alderen. 

Alle, der har haft skoldkopper på et tidspunkt i deres liv, kan blive ramt af helvedesild, men risikoen er større blandt personer på 50 år eller ældre, da immunsystemet naturligt svækkes med alderen. Derfor er det særligt vigtigt at kende symptomer og risikofaktorer for helvedesild, hvis man er i denne målgruppe.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til både Charlotte Bøving og Sigrún Schmidt både under og efter foredraget, som arrangeres af GSK.

Du kan kontakte din egen læge, vaccinationsklinik eller apoteket, hvis du ønsker rådgivning om helvedesild og forebyggelse heraf.

*Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Danske Lægers Vaccinations Service og lægemiddelvirksomheden GlaxoSmithKline. Der er i alt gennemført 1.003 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i perioden 20.-25. august 2021.

Program

17.00: Velkommen - Effector

17.15: Oplæg med TV-lægen Charlotte Bøving - 20 minutter

17:35: Interview med patient med helvedesild – 10 minutter

17.45: Pause med kage og kaffe

18.00: Oplæg med læge og forsker Sigrún Schmidt - 30 minutter

18.30: Spørgsmål og dialog - Charlotte Bøving, Sigrún Schmidt og Effector - 25 minutter

18.55: Farvel og tak for i aften – Effector

Praktisk information

Tid: Arrangementet afholdes den 30. maj kl. 17.00-19.00

Sted: Kulturhuset, Sløngelsalen. Skanderborg Parkvej 10, 8660 Skanderborg

Det er gratis at deltage og du kan sikre dig en plads med at tilmelde dig via Facebook her:  https://www.facebook.com/events/5932754996852110 
Har du ikke en Facebook, er du velkommen til at deltage uden tilmelding. 

NP-DK-HZU-AGND-230001

*Arrangementet er sponsoreret af GSK

Kilde: GSK