Maul Biler A/S: 40 år med biler - og gearet til fremtiden

Foto: Maul Biler A/S.
Profilbillede
dato

I april kan Maul Biler A/S , Skanderborg fejre 40 års forretningsjubilæum.

“Det har været 40 fantastiske år, hvor vores passion for biler var udgangspunktet, men det har været de personlige relationer til kunderne, og samarbejdet med engagerede og loyale medarbejdere, der har betydet mest for os,“ fortæller Ove og Ulla Maul.

Det hele begyndte i foråret 1982 da Ove Maul som 32 årig, besluttede at droppe sit faste job, og udleve sin drøm.

Det første år var det under primitive forhold med et par biler i indkørselen ved hjemmet i Ry og senere fra en industrigrund, hvor en campingvogn fungerede som salgskontor. Allerede i 1983 byggede Ulla og Ove Maul deres første forretning på Brunhøjvej 5 i Ry og blev i 1987 nyvognsforhandler af Mitsubishi med autoriseret værksted.

I 1991 flyttede forretningen til Skanderborg på Grønlandsvej og allerede 4 år efter investeredes i en 2900 kvm stor erhvervsbygning på Danmarksvej 32F, der stadig danner ramme om Maul Biler.

I 2000 blev det besluttet at investere et større millionbeløb i forretningen for at være gearet til den vækst som Mitsubishi Europa forventede. Inden byggeriet stod færdigt, besluttede man desværre fra fabrikkens side at drosle salget ned i Europa.

Gode råd var dyre. Heldigvis lykkedes det i løbet af kort tid at forhandle en kontrakt på plads med Skoda - en aftale, der blev grundlag for firmaets vækst i de næste godt 20 år.

"Det har altid været spændende - til tider også lidt for spændende - at drive bilforretning," siger Ove Maul og uddyber:

"Men det er altid lykkedes os at tilpasse os udviklingen i branchen, og det er jo alfa og omega, når man skal drive forretning i en branche, hvor der konstant er forandringer, og hvor opsving og nedgang i forbruget og politiske beslutninger på bilområdet har stor indvirkning."

Siden 2015 har Brian Maul, som er 2. generation i bilvirksomheden, ledet firmaet og ført det ind i en ny tidsalder hvor bæredygtighed, el-biler og digitalisering er afgørende.

Med en baggrund som biløkonom og med et stort netværk i branchen bl.a. fra arbejdet som bestyrelsesmedlem i flere forhandlerforeninger, har Brian moderniseret forretningen og gearet firmaet til nye tider. Udover forhandlingen af Nissan vil fokus i endnu højere grad være på salg og leasing af nyere brugte Seat, Skoda & VW ligesom serviceværksted og skadesreparation fortsat vil udgøre en stor del af firmaets aktiviteter.

Senest har Maul Biler fået en lillebror i form af firmaet Carflow, der tilbyder kortidsleasing til kunder, der har behov for en bil i 1-12 måneder.

''Jeg er jo nærmest født ind i bilbranchen og har altid brændt for biler og branchen med alle dens udfordringer - og muligheder - og jeg glæder mig over den tillid som kunderne viser os, og sætter en ære i at føre arven videre og værne om vores renomme," lyder det fra Brian Maul.

40 års jubilæet fejres i weekenden den 23.-24. April, hvor alle er velkommen til en hygge- og bilsnak, og hvor Maul Biler slår dørene op for en nyindrettet udstilling og kundeområde .

Fakta
Maul Biler A/S er aut. forhandler af Nissan og har specialiseret sig i leasing, salg og service af nyere Brugte Seat, Skoda og VW. Firmaet ejes af familien Maul med Brian Maul, som hovedaktionær og direktør. Virksomheden beskæftiger 24 medarbejdere fordelt på salg, leasing, administration , reservedele og Værksted. Med starten af 2022 er der kommet en lillebror til : Carflow, der tilbyder korttidsleasing af biler.

Kilde: Maul Biler A/S
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.