Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Skanderborg - torsdag den 18. februar

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Skanderborg er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 31-årig mand, der er efterlyst af tysk politi. Manden blev anholdt onsdag kl. 11.57 i forbindelse med et butikstyveri i Kvickly i Veri Centeret i Risskov. Her var manden gået forbi kasselinjen uden at betale for otte flasker spiritus og ni T-shirts.

Manden havde ikke noget ID på sig, hvorfor politiet blev tilkaldt. Den 31-årige mand blev sigtet for butikstyveri, og da betjentene fik fastslagt hans identitet, blev de opmærksomme på, at han var efterlyst af tysk politi. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og efterfølgende udlevering til Tyskland.

**

 

Færdselsindsats gav 56 sigtelser

Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag eftermiddag og aften atter på vejene i det vestlige Aarhus og omkring Ringvejen i forbindelse med en færdselskontrol. Indsatsen gav 56 sigtelser fordelt på 49 personer – heraf 34 der fik et klip i kortet og en enkelt der fik et kørselsforbud.

Kørselsforbuddet blev givet til en 20-årig mand, der lige skulle teste sin bil på Søren Frichs Vej. Her blev han af politiet målt til at køre med 97 km/t på en strækning, hvor man må køre 50 km/t. Da det er under tre år siden, han har fået sit kørekort, betyder det, at han, udover en bøde på 4500 kroner, skal tilbage på køreskolebænken i nogle timer samt bestå en ny teori- og køreprøve, før han atter må sætte sig bag rattet.

I Bispehaven forsøgte en civil færdselspatrulje at standse en 21-årige mandlig bilist, der dog kvitterede med et hårdt tryk på speederen. Uheldigvis for ham stod der rundt om hjørnet en anden patrulje, der netop havde standset en ulovlig knallert, og så sluttede flugten brat. Det viste sig, at den 21-årige mand ikke havde noget kørekort. Han fik i stedet et lift med politiet ind til politigården, hvor han fik lov til at blive natten over, da det viste sig, at han også var eftersøgt til fogedretten.

Blandt onsdagens sager kan nævnes:

18 x hastighed – herunder 11 klip og et kørselsforbud
9 x brug af håndholdt mobil
8 x manglende brug af sikkerhedssele
4 x kørsel frem for gult/rødt lys
3 x ulovlig overhaling
3 x kørsel uden førerret – heraf én på knallert

**

 

Butikstyv vendte retur til gerningsstedet

Onsdag kl. 11.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Matas på Ryesgade i Aarhus C, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. En ansat i butikken havde bemærket manden gå rundt i butikken og tage flere varer ned fra hylderne for derefter at gå ud af butikken uden at betale for noget. Medarbejderen tilkaldte derfor en vagt, der kort efter fik tilbageholdt manden og fulgte ham ind i butikkens baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev den 25-årige mand sigtet for butikstyveri af diverse skønhedsprodukter til en samlet værdi af godt 15.000 kroner. Det hele blev dog leveret tilbage til butikken. Medarbejderne genkendte den 25-årige mand fra en tidligere episode, hvor han også havde stjålet varer fra butikken. Den 25-årige mand erkendte, at han den 11. februar havde stjålet varer for godt 21.000 kroner, og han blev derfor også sigtet for dette forhold.

**

 

Brand i villa

Onsdag kl. 16.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et hus på Sandagervej i Risskov. Anmeldelsen kom fra en mand, der kom gående forbi og kunne se, at der var kraftig røgudvikling fra husets tag. Manden havde åbnet husets hoveddør, der var ulåst, for at få kontakt til eventuelle beboere i huset, men da der ikke var nogen, der svarede, ringede manden 112.

Det viste sig, at husets ejere var lige i nærheden. Den kvindelige ejer var blot gået en kort tur, og hun var allerede retur, da politiet ankom til stedet. Da brandvæsnet ankom, kunne de konstatere, at der var brand i hele stue- og køkkenområdet og store dele af huset udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Havde narko på hotelværelset

Onsdag kl. 10.42 besøgte betjente fra Østjyllands Politi et hotel i Aarhus C, fordi betjentene havde mistanke om, at et af hotellets værelser blev brugt til at sælge narkotika. På værelset traf betjentene en 35-årig kvinde, der indledningsvis blev sigtet for narkobesiddelse og blev gjort bekendt med, at betjentene ville ransage værelset. I den forbindelse blev der fundet heroin, hash, skunk, ulovlige piller og salgsposer, og kvinden blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Kørte rundt med små salgsposer med hash

Onsdag kl. 14.10 standsede en patrulje en bil på Poul M. Møllers Vej i Aarhus C i forbindelse med en rutinekontrol. Bilen lugtede kraftigt af hash, og den 21-årige mandlige fører blev derfor indledningsvist sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. I bilen fandt betjentene en masse små salgsposer med hash, og i den 21-åriges jakkelomme blev der fundet et større kontantbeløb, der formodedes at stamme fra salg af narkotika. Den 21-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika.

**

 

Havde narko og penge i lejligheden

Onsdag kl. 22.18 mødte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en 35-årig mand på gaden foran hans bopæl i Randers C. Manden forsøgte at undgå betjentene og virkede nervøs. Han blev derfor visiteret og hans lejlighed blev ransaget. Her blev der fundet en mindre mængde hash og en mindre mængde skunk samt et stort kontantbeløb, der var forsøgt gemt væk. Da betjentene også fandt andre indikationer på, at den 35-årige mand solgte narko, blev han sigtet for salg af narkotika.

**

 

Ild i frituregryde

Onsdag kl. 16.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i et hus på Trillegårdsvej i Aarhus V. Det viste sig dog, at der blot var opstået en mindre brand i en frituregryde i forbindelse med madlavning. Branden havde dog givet en del røg i køkkenet med sodskader til følge. Den 30-årige kvinde, der havde været i færd med at lave mad i frituregryden, blev sigtet for overtrædelsen af beredskabsloven.

**

 

Færdsel

 

Onsdag kl. 09.26 skete der et færdselsuheld på Stadion Allé i Aarhus C. En 84-årig mandlig bilist kom kørende ad Havreballe Skovvej og trak af pt. uvisse årsager mod højre i et sving, hvorefter han kørte ind i et træ. Der skete store materielle skader på bilen, og den 84-årige mand blev kørt til behandling på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 11.44 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Liljebakken i Grenaa. En 64-årig mandlig bilist kørte af pt. ukendte årsager op af en skrænt, hvorefter bilen trillede rundt og endte på vejen. Der skete betydelig materiel skade ved uheldet, og den 65-årig mand blev kørt til behandling på sygehuset. Han var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Onsdag kl. 17.15 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narkotika med henblik på salg og brug af håndholdt mobil under kørsel, da han blev standset af en patrulje på De Mezas Vej i Aarhus C.

Onsdag kl. 20.16 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at et tog på vej fra Aarhus mod Skanderborg kort før kl. 20 formentlig havde ramt en person ved Hasselager Stationsvej. Togtrafikken blev derfor indstillet på strækningen, mens politiet arbejdede på stedet. Politiet kunne konstatere, at der var sket en personpåkørsel, og at en 42-årig mand var afgået ved døden. Der er intet, der tyder på, at han har været udsat for noget kriminelt, og hans pårørende er underrettet. Ved 22-tiden blev togtrafikken atter genoptaget på strækningen.

Onsdag kl. 20.48 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.

Onsdag kl. 21.44 skete der et færdselsuheld på Kirkeholtvej i Hornslet. En 32-årig kvindelig bilist forulykkede i sin bil, der efterfølgende trillede om på taget. Kvinden var umiddelbart ikke kommet noget til og var blevet hentet af sin far, inden politiet ankom til stedet. Årsagen til uheldet er endnu ikke klarlagt.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Solsikkevej i Randers NØ begået onsdag den 17/2 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
  • På Aldersrovej i Aarhus N begået onsdag den 17/2 mellem kl. 07.00 og kl. 15.20
  • På Elna Munchs Gade i Brabrand begået onsdag den 17/2 kl. 20.49
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk
Flere artikler