Carlsberg er kendt for deres øl, men vidste du, at deres forskningslaboratorium også har bidraget til store videnskabelige opdagelser? I dette foredrag kan du lære om, hvordan laboratoriet har forbedret produktionen af øl og bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter.
Videnskabelige opdagelser og ølbrygningForedraget vil give dig indsigt i, hvordan Carlsberg Laboratorium har spillet en afgørende rolle i udviklingen af gær og pH-skalaen, samt hvordan klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022, er en del af laboratoriets arv.
Bæredygtige ingredienser og nye gærtyperBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan de dyrkes bæredygtigt. Du vil også høre om udviklingen af nye gærtyper, der ikke danner alkohol, men stadig gærer, hvilket muliggør produktion af alkoholfrit øl uden smagsforringelse.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og fundet af 2 mio. år gammelt DNA i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens plantes tilpasning til klimaændringer.
Under foredraget vil der være smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive serveret løbende.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset i Grønnedalsparken, N.F.S. Grundtvigs Vej 50, 8660 Skanderborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information og eventuel pladsreservation, besøg her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her