Restaurant Vestermølle er tro mod traditionerne

Forpagter, Morten Kvist Poulsen
Profilbillede
dato

Lige præcis der, hvor en vandmølle med tilhørende bygninger brændte ned i 1909, finder vi i dag den meget populære Restaurant Vestermølle.

Gennem de sidste 100 år er der bygget op og bygget til, så hele området i dag fremstår lige så idyllisk og indbydende, som da Skanderborgs bedste borgerskab valfartede til stedet for at feste.

Restaurant Vestermølle er i en helt speciel kategori.

Fredelige og idylliske omgivelser med et strejf af historiens vingesus, maden er i topklasse og til at betale sig fra, og her er altid rum og plads til at sætte sit personlige præg på festen eller en hvilken som helst anden anledning.


Foto: Hos Vestermølle spares der ikke på noget 

40-årige Morten Kvist Poulsen har været forpagter af Restaurant Vestermølle siden 1. januar 2020.

”Faktisk blev jeg året før kontaktet af Møllelauget og de øvrige tilknyttede foreninger med et tilbud om at blive ansat leder af restauranten,” fortæller Morten.

”Aftalen indeholdt en option på at overtaget stedet som forpagter, men jeg har egentlig aldrig haft noget stort ønske om at blive selvstændig. Jeg har befundet mig godt som ansat de steder, jeg har været”.

Kundens helhedsoplevelse er i fokus

Men skæbnen ville det anderledes. Morten er uddannet kok og tjener, og oven i har han en diplom lederuddannelse.

Med de kvalifikationer og den erfaring, han har opbygget gennem årene, kunne han langsomt fornemme, at Restaurant Vestermølle havde potentiale til noget godt.

”Jeg har altid haft fokus på gæsternes behov og ønsker,” siger Morten.

”Det lyder måske naivt, men i virkeligheden kommer økonomien i anden række. Her betaler man ikke ekstra for noget som helst, vi fokuserer rigtig meget på kundens helhedsoplevelse”.

Det motto gælder i alt, hvad restauranten står for. Hvis man for eksempel kunne tænke sig at holde sit bryllup på Vestermølle, er det brudeparret, der suverænt bestemmer, hvordan deres fest skal være.


Foto: De smukke omgivelser ved Vestermølle 

”Vi giver en totalpris efter den første samtale med brudeparret, og hvis de så ønsker at udskifte f.eks. kødet eller desserten til en lidt dyrere komponent, gør vi det uden at beregne os ekstra. Der er heller ingen bagkant på sluttidspunkt for festen, - er de ikke færdige med at feste klokken 02, skal de naturligvis ikke smides ud der”.

I det hele taget er der ingen skjulte dagsordener, når man entrerer med Restaurant Vestermølle.
Morten er generelt af den opfattelse, at hvis man udviser respekt for sine kunders ønsker og behov, får man altid en bedre dialog med dem.

Loyale medarbejdere

Der er seks fastansatte medarbejdere på Restaurant Vestermølle, der ud over Morten selv tæller to kokke, to kokkeelever og en tjener.

Dertil kommer en række unge mennesker, der fortrinsvis arbejder med opvask og servering. Alle medarbejdere har stor frihed til selv at tilrettelægge deres arbejde, så længe det er til restaurantens gavn og glæde.

For eksempel er det personalet selv, der fastlægger menukortet, ligesom tjenerne har frie hænder til at servere den vin og de drinks, de selv tænker er bedst i den givne situation. 

”Jeg giver naturligvis en hånd med på gulvet, når det spidser til,” siger Morten.

”Men ellers bruger jeg jo meget af min tid på kontoret med at aftale selskaber, booke, bestille og besvare henvendelser. Jeg har den ambition, at ingen skal vente unødigt på svar”. 

Det har altid været fester og selskaber, der har fyldt mest på Vestermølle.


Foto: Her ses ét af de lækre måltider, de serverer på Vestermølle 

Men da Morten overtog roret, besluttede han sig for at styrke á la carte forretningen. I dag har det ry for at være et rigtig godt spisested med menukort til både brunch, frokost og aften.

Desuden har der i mange år været tradition for, at onsdag aften er der stegt flæsk ad libitum på menuen, mens Morten har indført ”Roast ad libitum” hver torsdag aften.
Der er som regel fyldt i restauranten de aftener, og de mange gæster har taget rigtig godt imod den generelle modernisering af menukortet.

Coronaen satte fantasien i sving

Fra dag ét har Morten mærket den helt fantastiske og loyale opbakning fra Møllelauget og øvrige foreninger.

”Da jeg overtog forpagtningen den 1. januar 2020, kunne ingen vide, at vi to måneder senere ville blive godt og grundigt udfordret af en coronabacille”, siger han.

”Forsigtig som jeg er af natur, tænkte jeg: Nå, det var det eventyr, nu må vi nok lukke. Men Møllelauget og de mange andre foreningsmedlemmer havde andre hensigter.

Restauranten måtte naturligvis lukke helt under coronanedlukningen og gøre brug af lønkompensationspakken, så medarbejderne kunne beholde deres arbejde.

Men det var ikke helt nok for Morten.

For at sikre, at alle kom igennem krisen med skindet på næsen, fandt han på et take-away koncept, der passede med restaurantens øvrige standard: en tre-retters menu hver lørdag, som man kunne bestille og bare varme i ovnen derhjemme.

”Vi valgte den løsning for lige som at gøre det hele lidt mere festligt end blot en wienerschnitzel hver anden aften,” siger Morten.

”Det blev en kæmpesucces, ikke mindst takket være den enorme opbakning fra alle foreningsmedlemmerne. Vi langede gennemsnitligt ca. 100 menuer over disken hver lørdag, og det reddede os langt hen ad vejen.
Det var mig selv og den på det tidspunkt eneste kokkeelev, der stod for det hele, og derved kunne jeg også opretholde mine forpligtelser i forhold til elevens uddannelse”.  

Det er tydeligt, at Morten har fundet sin rette hylde, og han kan være stolt af det arbejde, han og hans medarbejdere lægger i Restaurant Vestermølle.

Se de mange muligheder, der er for at benytte stedet, og dets mange lækre retter på hjemmesiden: https://restaurantvestermolle.dk/ 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Morten Kvist Poulsen // Restaurant Vestermølle