Skanderborg bejler til Silkeborg i nyt turismesamarbejde

Foto: Skanderborg Kommune.
Profilbillede
dato

Byrådet i Skanderborg Kommune udstak onsdag aften en ny kurs for turismeindsatsen. Det blev et pænt nej tak til at fortsætte samarbejdet med VisitAarhus. Målet er i stedet at indgå et nyt samarbejde med Silkeborg Kommune.

Med sidste års budget besluttede Byrådet at styrke den lokale turismeindsats med 800.000 kr. om året for at skabe en bedre balance mellem det lokale turismearbejde og den nationale og internationale markedsføring, som varetages af VisitAarhus. 

En stor del af pengene blev den gang fundet ved en besparelse på kontrakten med VisitAarhus. 

Onsdag aften besluttede Byrådet så, at man ikke ønsker at forny kontrakten med VisitAarhus.. 

"Det har ikke været noget nem beslutning. Vi er med i en del forskellige samarbejder med andre kommuner, og det er noget, vi altid går positivt ind i og sætter stor pris på."

Vi har haft glæde af at være med i VisitAarhus. Først og fremmest er markedsføringen blevet professionaliseret og langt mere datadrevet end tidligere. Men grundlæggende har vi ikke kunnet se os selv i den konstruktion, som er skabt med VisitAarhus. Vi ønsker i stedet at styrke den lokale turismeindsats, og at vi får et tættere bånd mellem kommune og destinationsselskab," fortæller borgmester Frands Fischer.

 Han forventer samtidig, at den nye visit-konstruktion vil søge samarbejde med nabodestinationerne, da der er en fælles interesse i at gøre regionen til en attraktiv destination.

 Oplagt at samarbejde med Silkeborg

Skanderborg Kommune retter nu blikket mod at indgå i et Visit-samarbejde med Silkeborg, som også skal tage stilling til sin fremtid i VisitAarhus inden deadline for fornyelse af kontrakten den 1. juli. Det sker på et byrådsmøde i Silkeborg den 27. juni 2023. 

Økonomi- og Erhvervsudvalget i Skanderborg Kommune har givet borgmester Frands Fischer mandat til at afsøge mulighederne for et fremtidigt samarbejde mellem de to kommuner.  

"De foreløbige meldinger fra Silkeborg har været positive. Men vi afventer, hvad byrådet i Silkeborg beslutter endeligt. Vi ser det som en oplagt mulighed at fortsætte sammen i et nyt fælles Visit-selskab. Vi har f.eks. fælles styrkepositioner i forhold til Søhøjlandet, Himmelbjerget og hele det rekreative outdoor-område, som er i stor vækst," siger Frands Fischer. 

Forslag om møde efter sommerferien

Den nuværende kontrakt med VisitAarhus løber til årsskiftet. Det giver kommunen et halvt år til at få en ny organisation stablet på benene. 

"Det er meget kort tid til at skabe en ny turismeorganisation, men vi sætter alle sejl til for at komme godt i gang. Det er klart, at en Visit-organisation, der som udgangspunkt har et budget på en tiendedel af VisitAarhus' ikke kan det samme, som VisitAarhus."

"Til gengæld vil vi kunne noget andet. Under forudsætning af, at Silkeborg siger ja til et samarbejde, vil vi lægge op til, at Økonomi- og Erhvervsudvalgene i de to kommuner mødes umiddelbart efter sommerferien for at lægge en overordnet tids- og procesplan," siger Frands Fischer. 

Kilde: Skanderborg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.