Smukfest uddanner frivillige ledere med stor succes

Profilbillede
dato

På fire år har Smukfest haft 1.200 frivillige ledere og 60 af dem har gennemført en lederuddannelse på videregående niveau. Frivillige ledere hos Smukfest tilbydes nemlig en uddannelse i ledelse på akademiniveau.

Frivillige hjælper ikke længere bare til hos Smukfest fordi det er sjovt, men også fordi det kan være en meget lærerig oplevelse med fokus på kompetenceudvikling. Når festen går i gang i bøgeskoven, tænker man måske ikke over det, men over 16.000 frivillige hjælper til dagene op til festivalen, under festivalen og efter de sjove dage er overstået.

Ud af disse 16.000 frivillige har 1.200 en ledende funktion. Alle disse frivillige ledere går nu fra festivalen med gode muligheden. Siden Smukfest 2018 er Smukfest nemlig begyndt på at tilbyde en formel lederuddannelse til alle deres frivillige ledere.

En af de frivillige chefer, Maja Engberg-Sønderskov siger følgende:

”Tidligere var det primært fællesskabet og festen, som motiverede de frivillige, men i dag ser vi en stigende lyst til også at bruge festivalen som en slags praksisarena, hvor du kan øve kompetencer.” 

Nu er det at være frivillig leder hos Smukfest altså med andre ord ikke længere bare en sjov oplevelse med et stærkt fællesskab, men faktisk også noget du som fremtidig leder kan få enormt meget ud af.

Kilde: Redaktionen