Mesing Forsamlingshus åbner dørene til en aften, hvor videnskab og ølproduktion går hånd i hånd. Carlsberg Laboratoriums lederen, Birgitte Skadhauge, og brygmester, Erik Lund, vil tage deltagerne med på en rejse gennem laboratoriets forskningshistorie, der spænder fra rendyrkning af gær til udviklingen af pH-skalaen.
Forskningens betydning for ølproduktionForedraget vil dykke ned i forskningen bag de ingredienser, der anvendes i ølproduktionen. Deltagerne vil få indsigt i forædlingen af byg og humle og hvordan disse dyrkes bæredygtigt. Derudover vil der blive talt om udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden spændende del af foredraget vil være præsentationen af den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Forskningen undersøger, hvordan planter kan tilpasses til skiftende klimaforhold. Deltagerne vil også høre om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indsigt i fortidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der smages efterhånden som de gennemgås. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Mesing Forsamlingshus, Foerlev Møllevej 53, 8660 Skanderborg
Entré: 30 kr
Arrangør: Mesing Borgerforening og Mesing Forsamlingshus
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her