Udforsk universets mysterier: Teleskoper og deres betydning

dato

Kom til et spændende foredrag om teleskopets historie og dets rolle i vores forståelse af universet. Videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil tage dig med på en rejse gennem tid og rum, hvor de afslører, hvordan teleskoper har ændret vores syn på universet.

Den 22. oktober 2024 inviteres alle interesserede til et fascinerende foredrag i Beboerhuset i Grønnedalsparken, Skanderborg. Her kan du høre om teleskopets historie, fra Galileo Galileis første kikkert til de avancerede instrumenter vi har i dag, såsom James Webb-rumteleskopet.

Fra Galilei til moderne teleskoper

Galileo Galilei ændrede menneskets syn på universet for godt 400 år siden, da han rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. Siden da har udviklingen af astronomiske teleskoper flyttet grænserne for vores erkendelse af universet. Teleskoperne giver os ikke kun flotte billeder, men også viden om big bang, universets udvidelse, galaksers rotation, og stjerners grundstofindhold.

Forstå universet gennem teleskoper

Foredraget byder på en dybdegående forståelse af, hvordan teleskoper virker, og hvordan de har hjulpet os til vores nuværende viden om universet. Hans Buhl og Hans Kjeldsen vil give eksempler på nogle af de fascinerende objekter og fænomener, vi kan se takket være moderne teleskoper.

Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Det er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. For mere information, billeder og eventuel pladsreservation, kan du besøge foredragets hjemmeside.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset i Grønnedalsparken, N.F.S. Grundtvigs Vej 50, 8660 Skanderborg
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle interesserede
Læs mere: Læs mere om foredraget



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut